dimarts, 2 de desembre del 2008

El Bloc presenta esmenes al Pla d'Actuació Municipal (PAM)

El Bloc de Catarroja ha presentat un dossier extens d'esmenes al Pla d'Actuació Municipal (PAM) aprovat provisionalment pel PP-UV i EU el passat 13 de novembre. Entre les propostes que realitza el Bloc de Catarroja cal destacar la inclusió dins del Pla de la construcció definitiva del nou centre de salut d'especialitats. Cal recordar que s'ha llogat un local que dóna un servei provisional però este té un cost d'uns 12.ooo euros amuals i que paguem tots els ciutadans de Catarroja. A més a més, el Bloc ha afegit la necessitat de construir ja els dos nous centres d'infantil i primària, el nº 5 i nº 6, tot això sense oblidar un nou centre de secundària, així com una escola pública per als xiquets de 0 a 3 anys. El bloc també ha inclòs com a prioritari, la millora dels accessos al municipi i la senyalització viària, la reforma de places com la del Port, el Xarco, la regió, o el parc de les Moreres. Tot això sense oblidar que cal crear un espai d'estudi per als nostres universitaris, augmentar el servei de transport nocturn, especialment els caps de setmana, connectar el nucli urbà amb el Port de Catarroja mitjançant carril bici, crear zones o rutes ecològiques pel Parc Natural...
Entenem que l'actual PAM no fa referència a aspectes essencials i primordials per a millorar la qualitat de vida dels catarrogins, especialment en matèria de sanitat, educació i benestar social. Així mateix el PAM aprovat provisionalment proposa projectes innecessaris com la construcció d'un centre de majors en la zona d'horteta on els habitants són, majoritàriament, gent jove.
El Bloc també ha matisat que el PGOU que proposa el PAM està molt lluny de ser un creixement sostenible. Des del Bloc entenem que duplicar la població de Catarroja amb tant pocs anys és una aberració urbanística de la qual nosaltres no volem ser còmplices.
En els pròxims dies publicarem totes les al·legacions en la pàgina web del col·lectiu