dimarts, 30 de març del 2010

Resum dels plenaris; comencem un dia i acabem l'altre

Els plenaris que es celebraren ahir els podríem qualificar de farragosos, llargs i avorrits. Un total de 13 mocions hi van passar, amb temes com declaracions isntitucionals del dia de la dona, trasvassaments d'aigua del Tajo-Segura que tornà a enfrontar al PP i el PSOE (batalla de l'aigua), suport a la Federació de Bandes de Música, liberalització del peatge A-7, protecció de les masies del sector del PAI Nou Mil·lenni, i un llarg etcètera.
Pel fa a les mocions que hi va presentar el Bloc de Catarroja, podem dir que tinguérem una de cal i altra d'arena. El PP, EU i el Grup dels no Adscrits, ens van donar suport a l'hora d'exigir-li al govern central que els valencians no hauríem de pagar peatge per a circular en les nostres carrteres, tenint en compte la situació de discriminació del nostre país i la crisi econòmica. El PSOE, incomprensiblement, segons el nostre parer, es va abstindre. El PP es va veure obligat a votar a favor perquè ja havia posat la pota en el Parlament Valencià davant la proposició no de llei del Grup Compromís. La moció de les bandes de música on es demanava més inversions i un major suport econòmic a la Federació de bandes de música, va ser rebutjada amb els vots del PP i el vot de qualitat de l'alcaldessa ( la regidora d'UV no hi va estar present).
Respecte a la resta de mocions, el Bloc va donar suport a les mocions que es presentaren sobre el dia de la dona. Es vam abstindre en tres mocions del PSOE que no se'ns van entregar a temps (i vam exigir al plenari una major seriositat a l'hora de confirmar als portaveus les mocions que finalment es presenten al plenari). Esperar a última hora per a presentar les mocions és una estratègia que perjudica i molt als grups minoritaris perquè tota la respònsabilitat recau en una persona, el regidor. Entenem, per tant, que cal replantejar-se el sistema actual i dictaminar-les abans per comissió informativa.
En definitiva, un ple llarg (acabàrem passades les 12 de la mitjanit) i farragós, on els temes de política general s'imposaren als de la política local. Molts dels debats van ser un autèntic absurd, tenint en compte que no hi va assistir quasi públic.
Ací podeu llegir les mocions del Bloc sobre les bandes de música i l'Ap-7.
Us anirem donat més detalls...