dijous, 29 d’abril del 2010

Escolarització a Catarroja, un desgavell més...

El Bloc de Catarroja ha exigit a la conselleria d'educació del govern valencià i a la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Catarroja que garantitze a tots els ciutadans del municipi l'oportunitat de poder elegir lliurement els programes educatius que, actualment, oferta la Conselleria, és a dir, el Programa d'Incorporació Progressiva (PIP), el Programa d'Ensenyament en Valencià (PEV) i el Programa d'Immersió Lingüística (PIL).
El bloc que va estar presenta ahir en la xerrada que es va realitzar als pares dels xiquets, vol denunciar que l'actual divisió del municipi per zonificació impedeix que els ciutadans d'una gran part de Catarroja, els de les zones C i D, no poden escolaritzar els seus fills de 3 anys en el programa d'ensenyament en valencià (PEV), i sí en els altres dos programes.
La incongruència del goven valencià, a més a més, ha fet que enguany vulguem que Catarroja siga conillet d'indies per a implantar el programa Experimental Plurilingüe, un programa que ofertarà sols 24 places per a tot el municipi i que, a hores d'ara, es troba en l'aire per falta d'organització i preparació del professorat per part de Conselleria. Haurem d'estar ben atents perquè el desgavell que es pot montar en l'admissió d'alumnat per part dels centres pot ser històric. La impressió que van tindre ahir molts pares fou d'incredulitat i d'impotència. Des de la Conselleria no existeix cap compromís i no es vol assegurar quan deixaran d'estudiar en barracons els xiquets.