dijous, 17 de juny del 2010

El Bloc de Catarroja considera una presa de pèl el concurs d'idees del barri de les Barraques

Fa uns anys fou el fòrum ciutadà i ara el concurs d'idees sobre el barri de les Barraques (millor dit, barrio de las barracas perquè tot estava en castellà). En el seu dia ja li ho vàrem dir a l'exalcalde Francisco Chirivella, la meua sinceritat em va costar amenaces i insults que que m'obligaren a dur-lo al jutjat, i ara li ho hem diem a Soledad Ramon, actual alcaldessa. La política del PP és jugar amb els ciutadans i els seus sentiments, vendre fum i més fum. Amb el fòrum ciutadà els assistents varen dir una cosa clara, volem un poble per a viure, un creixement sostenible. La resposta del PP; Nou Mil·lenni amb 12.000 vivendes i una horteta simbòlica.
Ara toca el barri de les Barraques, com no tenen ni idea i queda molt guai dir que s'estan interessant pel casc antic, convoquen un concurs d'idees amb premis i repartixen diners, bona cosa de diners, 4.000 euros al primer premi, dos accèssits de 1.500... l'oposició que faça de jurat, juntament amb arquitectes i representants del barri elegits a dit. Visca la democràcia!
Açò és una presa de pèl, açò sra. alcaldessa no és participació ciutadana ni és res. 6 projectes presentats i sols han votat 143 persones dels més de 27.000 habitants que té, a hores d'ara Catarroja. L'administració d'un poble s'ha de fer de manera seriosa, rigorosa i açò ha estat una pantomima. Nosaltres ens vam negar a votar, entre d'altres coses perquè no som arquitectes i tenim un poquet de sentit comú.
Per cert, finalment es donaren els premis amb l'absència del regidor d'urbanisme, Francisco Chardí que ja havia presentat la dimissió. Això sí, com no havia qualitat, han donat només dos accèssits i el primer premi s'ha quedat desert.