dissabte, 18 de febrer de 2012

Com contracta l'Ajuntament de Catarroja?

Eixa és la pregunta que ens hem fet des de Compromís de Catarroja. Amb la nostra política de fiscalització de l'equip de govern hem exigit tota la documentació sobre les contractacions en els darrers dos anys. Suor i sang ens ha costat aconseguir-la després dels entrebancs. Els resultats més que evidents, es contracta per instància i possiblement "a dit". Doncs a esta pregunta i moltes altres haurà de respondre el regidor responsable perquè hem demanat la seua compareixença per al plenari de dijous. Us adjunte la nota de premsa.


El grup municipal Compromís a l’ajuntament de Catarroja ha denunciat la falta de transparència de l’actual equip de govern a l’hora de fer contractes laborals.

Segons Compromís, les contractacions laborals a les quals ha tingut accés el nostre grup són adjudicades a persones que han presentat únicament una instància a l’ajuntament de Catarroja però estes places no han sigut publicitades per cap tipus de mitjà públic, ni anunci ni pàgina web municipal, per tant, tots els ciutadans de Catarroja no han tingut les mateixes opcions per a treballar. En moltes ocasions les persones que es contracten són les que ja ocupaven el mateix lloc de treball abans i que, casualment, tornen a sol·licitar tornar a ser contractats.

El 95% dels contractats, segons la informació que ha pogut consultar Compromís, s’han elegit sense uns criteris clars de selecció, sols en casos concrets s’ha tirat mà de les llistes del Servef on, actualment, hi ha 3.357 catarrogins inscrits; 1603 hòmens i 1754 dones.

Tot i que des de Compromís s’ha sol·licitat la relació de contractes laborals dels últims dos anys, l’equip de govern sols ens ha facilitat el llistat de les contractacions realitzades entre els mesos de juny a novembre de 2011. No obstant això, des de Compromís anunciem que seguirem investigant quins són els mecanismes de contractació i quin és el perfil de persones que es contracten.