dijous, 4 d’octubre de 2012

Preguntes i demandes ple ordinari del 4 d'octubre

Preguntes  i demandes formulades pel portaveu de Bloc-Compromís en el  ple ordinari del mes de setembre de 2012

Preguntes

1. Ens podrien explicar per què es tanquen les portes de darrere del poliesportiu, concretament les que donen a Villa Carmen i al parking del frontó? La gent que aparca allí es juga la pell per anar al poliesportiu, ha de passar entre tapes de clavegueram, contenidors de fem i sortejant els cotxes que venen de cara per la carretera de les corregudes, ja que en eixa zona no hi ha voreres. 

2. Amb quina periodicitat es neteja la casa de la Cultura? Qui s’encarrega de fer-ho? Per quin motiu els vidres presenten tantíssima brutícia? 

3.- Ens podrien explicar quina és la inversió que s’ha fet en la sala d’actes de la Cultura en els darrers anys?  Disposa de projector (canó) esta sala? Funciona perfectament tot el material audiovisual?

4.- Ens podrien explicar quin és l’ús que es fa dels baixos del TAC?

5.- Com va avisar l’Ajuntament de Catarroja a la ciutadania de la situació de preemergència per pluges? Per quin motiu no es va anunciar d’esta situació a través de la web o dels panells que disposa l’Ajuntament que van costar més de 75.000 euros?

6.- Què ha fet aquest Ajuntament i, especialment el regidor d’Educació davant la falta de professorat que tenen els centres d’educació infantil i primària? S’ha parlat amb inspecció, s’ha pressionat d’alguna manera per solucionar el problema?

7.- Ens podrien explicar per què alguns actes culturals de les festes majors (els organitzats conjuntament amb la Universitat de València) es van canviar de dia? Per quin motiu no es va avisar als ciutadans d’estos canvis?

8.- Des de quan l’Ajuntament de Catarroja paga factures de la llum de domicilis particulars? Ho diem perquè ens ha arribat una fotocòpia d’una factura en què la direcció del subministrament és el carrer Antònio Claverol, 9-bis i està a nom de l’Ajuntament de Catarroja. Una factura amb un import de 106,30 euros. Ens ho podrien explicar?

9. Em podria explicar des de quan l’alcaldessa i amb quina base legal pot impedir que un regidor d’aquesta corporació parle lliurement del treball que realitza, dia a dia, un funcionari d’este ajuntament, en aquest cas l’intendent en cap de la policia local? Em podria dir quan hem tingut accés els partits de l’oposició a saber quina és la versió del cap de la policia en els fets que van ocórrer? Li recorde sra. Alcaldessa que les dictadures ja van acabar i que nosaltres tenim el dret a poder parlar i escoltar les versions de tothom, no sols d’allò que vostés volen dir en un plenari extraordinari i sense que la persona implicada hi estaguera present.

10.- Vist que l’empresa ESERCA disposa d’un inspector de la via pública que hauria  d’encarregar-se del bon funcionament de la neteja viària. Per què podem veure al nostre poble escenes de brutícia com esta de la fotografia, sra. alcaldessa, justament al costat d’un parc on juguen xiquets?


Demandes

1- Demanem que l’equip de govern inste al govern espanyol la rectificació dels pressupostos generals de l’estat que, una vegada més, marginen el poble valencià, un poble sotmés als dictàmens centralistas del govern espanyol. Els valencians i les valencianes continuem donant molt més diners dels que rebem, és per això que des de Compromís exigim que el govern de Mariano Rajoy ens tracte com el que som, una nacionalitat històrica, amb una llengua i cultura pròpies.

2.- Demanem, una vegada més, que revisen tots els fanals fosos i substituisquen els fanals que des de fa anys estan per substituir, especialment a la Ronda Nord i carrer Vicent Andrés Estellés. Així mateix,  demanem que també posen els noms del carrers que encara no el tenen posat com ja vam informar a l’alcaldia fa mesos.

3.- La pluja torrencial del passat 28 de setembre ha deixat, una vegada, en evidència l’actual equip de govern. El poble de Catarroja ha sigut, de nou, víctima de la mala gestió de l’actual equip de govern i de la seua incapacitat per a negociar una eixida digna al conflicte que es viu amb el poble d’Albal. Demanem a l’Alcaldessa de Catarroja que solucione d’una vegada per totes aquest conflicte i que es dedique a fer informes seriosos que verifiquen si les empreses privades que subcontracta el PP realitzen la feina con toca, entre altres coses la neteja del clavegueram.

4- Ara fa uns anys l’Ajuntament de Catarroja va realitzar unes cates arqueològiques d’urgència (campanya 2007-2008), concretament en una partida anomenada l’Hort de Pepica. En aquestes cates es van trobar restes arqueològiques d’una antiga Vil·la Romana i la seua Necròpoli, que podrien datar-se aproximadament del segle I abans de crist. A dia de hui, moltes d’aquestes troballes, que són d’un alt interès patrimonial, sembla que encara estan sense estudiar i en un lloc imprecís, fora del municipi de Catarroja. Estudis publicats a Internet, conferències realitzades per especialistes (a les quals no hi assiteix cap membre del equip de govern, per cert) verifiquen que la Conselleria de Cultura i l’Ajuntament de Catarroja enganyarem a la població de Catarroja perquè permeteren la destrucció de  gran part de la Vil·la Romana i la seua necròpoli. Entenem, per tant, que  l’Ajuntament de Catarroja, així com la Conselleria de Cultura actuaren de manera negligent perquè van permetre la construcció d’un centre educatiu just damunt d’un tresor patrimonial per als catarrogins (la Vila rústica romana), tot això sense tenir en consideració els informes i els estudis de l’arqueòloga encarregada de fer les excavacions,  Mª Paz García-Gelabert, professora d’història de l’antiguitat i la cultura escrita. Per tot això, exigim a l’Alcaldessa de la localitat, Soledad Ramon i al regidor de cultura David Nácher que creen una comissió d’investigació que permeta depurar responsabilitats polítiques i penals per permetre l’incompliment de la llei de patrimoni