divendres, 19 d’abril del 2013

L'alcaldessa de Catarroja es posa en evidència amb la Vil·la romana de Catarroja


El PP de Catarroja va tombar en el darrer plenari la moció presentada per Compromís on es demanaven responsabilitats polítiques sobre l'actuació duta a terme amb les troballes de la Vil·la romana, troballes que estaven emmagatzemades en un traster del poliesportiu municipal des de l'any 2008. L'alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, va responsabilitzar, absolutament de tot,  els arqueòlegs encarregats d'aquesta campanya i va anunciar que l'Ajuntament de Catarroja denunciaria aquestes negligències (Si és així, per què ha esperat tant el PP? Quines coses havien d'amagar?). Des de Compromís vam dir que la Conselleria d'Esports, Educació i Cultura, tenia constància dels fets des de 2011 i no ha fet absolutament res, tot i l'obligatorietat de les administracions( local i autonòmica) de protegir el patrimoni cultural valencià.
Compromís considera que les declaracions de l'Alcaldessa de Catarroja són molt "estranyes" i no massa convincents. Una cosa és evident, des del PP no es vol assumir cap tipus de responsabilitat política quan són ells els que han permés que aquestes troballes estiguen més de cinc anys sense netejar i catalogar. El ben cert és que restes del segle I abans de crist, que haurien d'estar ja catalogades i dipositades al Museu de Prehistoria de València, es troben, a hores d'ara, en altres dependències municipals després de, segons va dir Soledad Ramón, s'haguera de forçar el pany del traster del poliesportiu on estava el material. Soledad Ramón va dir que aa aquell magatzem sols tenien accés l'equip d'arqueòlegs, encapçalat per Mª Paz García-Gelabert, professora d'història antiga de la Universitat de València que, per cert, va contractar a dit el mateix PP quan governava l'exalcalde Francisco Chirivella.
Compromís seguirà darrere del tema fins que algú assumisca la responsabilitat i el patrimoni de Catarroja estiga protegit i dipositat on li correspon.