divendres, 11 de juliol del 2008

El Bloc demana la retirada dels jocs infantils que poden ser perillosos i provocar cremades

Us reproduïm la nota de premsa que el Bloc ha enviat als mitjans de comunicació i la petició que hem fet a l'actual equip de govern municipal del PP-UV


Alguns xiquets ja han patit cremades importants davant l’existència d’elements que no estan adaptats a la normativa europea perquè poden arribar a temperatures molt elevades. Monzó demana que els parcs infantils s’adapten a la normativa europea UNE-EN 1176 i 1177, en vigor a Espanya des de l’any 1999.

El regidor del Bloc en l’Ajuntament de Catarroja, Jesús Monzó, ha demanat a l’actual equip de govern que revise tots els parcs infantils de la població i que es retiren del mobiliari urbà determinats elements que, al contacte amb el sol durant els mesos estivals, poden arribar a temperatures molt elevades i provocar cremades als xiquets.

Monzó ha fet aquesta exigència després de comprovar que existeixen xiquets en la localitat que han patit menudes cremades en tobogans instal•lats en el Poliesportiu Municipal, lloc especialment concorregut durant els mesos d’altes temperatures perquè en ell es troba la piscina municipal. Monzó considera que l’equip de govern ha d’actuar amb celeritat per a evitar així, que es donen nous casos.

Per això el Bloc ha exigit que es complisca la normativa europea UNE-NE 1176 i 1177 que estableix una llarga sèrie d’exigències en matèria de seguretat que han de complir els equips (tobogans, etc) i els materials utilitzats, les dimensions dels buits i espais lliures que eviten riscos de contenció, les distàncies i les altures de seguretat, la protecció contra caigudes i enganxades de roba i pèl. Tot això sense oblidar la necessitat que les instal•lacions estiguen adaptades per als xiquets que tinguen algun tipus de discapacitat.