divendres, 11 de juliol del 2008

Continua el caos escolar a Catarroja

El caos escolar a Catarroja és, cada dia que passa, més evident. El nou centre de primària (Nº5), encara per construir, ja naix saturat i amb el doble de les unitats previstes per a infantil. La regidora d'educació, Soledad Ramón, en el passat Consell Escolar Municiapl va anunciar la decisió de l'equip de govern de cedir un solar de 17.000 metres quadrats per a la construcció del CEIP Nº6 (solar que estava destinat per a l'IES Nº2, segons el que diu el PGOU). Mentrestant barracons i més barracons i una ràtio que en 1r i 2n de primària pot estar al voltant dels 27 alumnes...

Amb tot, vull aprofitar este blog per deixar clar que el Bloc de Catarroja reconeix l'esforç important de servei públic que estan duent a terme els centres concertats i privats del municipi. Entenem que des de l'ajuntament s'ha de fer un esforç per facilitar l'adquisió de noves infraestructures per a estos centres però mai no a consta de sòl públic destinat, en principi,per als centres públics. El fet de defensar l'escola pública no suposa rebutjar l'escola concertada i/o privada, que a Catarroja està tenint un paper de servei públic molt important i del qual ens volem fer ressó.

--------------------


Us reproduïm la nota de premsa


El Bloc considera lamentable que el nou centre de primària (encara per construir) comence les seues activitats massificat, amb el doble de les unitats previstes en infantil de 3 i 4 anys.

El Bloc de Catarroja, a través del seu portaveu municipal, Jesús Monzó, ha denunciat que en l’actualitat no existeix suficient sòl municipal que puga garantir l’oferta pública escolar de secundària en el municipi.

Monzó va fer aquest advertiment durant la celebració del Consell Escolar Municipal on es va acordar començar els tràmits per a la cessió d’una parcel•la municipal (prevista per a un nou centre públic d’educació secundària) a la Conselleria perquè es construïsca un nou centre d’educació infantil i primària (Nº 6).

El Bloc considera que amb la creació dels dos nous centres d’infantil i primària en el municipi, que s’uniran als quatre públics ja existents, la perspectiva de creixement de la població de secundària en els pròxims anys serà molt important. Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Catarroja, immers en una falta de planificació impressionant, només té prevista l’ampliació de l’actual institut d’educació secundària Berenguer Dalmau però no existeix cap parcel•la més per a la construcció d'altre nou.

Monzó considera que l’actual equip de govern només està posant pegats a una situació molt delicada creada per la falta d’inversió des de conselleria i per una improvisació en la planificació educativa del municipi per part de l’actual equip de govern. El Bloc ha denunciat que els problemes de massificació continuaran en els pròxims cursos, tant en infantil com en primària però prompte tindrem també el mateix problema a secundària.