divendres, 5 de desembre del 2008

El Bloc exigeix a l'equip de govern que defense el plat típic catarrogí; l'allipebre

El Bloc de Catarroja i el grup de Compromís a les Corts Valencianes, a través de la Diputada Mònica Oltra, ha demanat tant al consell del govern valencià com a l'equip de govern de l'Ajuntament de Catarroja que expliquen quines mesures van a prendre per a defensar el plat típic valencià i catarrogí com és l'allipebre, un plat que es troba en perill de desaparèixer si s'aplica finalment, com està previst, el Pla CITIES de protecció de l'anguila, element bàsic i fonamental per a la nostra gastronomia.
El Bloc entén que des de l'Ajuntament de Catarroja s'ha de prendre una decisió ferma en defensa de l'espècie però també del plat típic de la població. Recordem que Catarroja és el bressol d'este plat valencià i és l'única ciutat que celebra un concurs que any darrere any ompli de gent els voltant de l'escola de capatassos.
Recordem que l'11 de desembre de 2007 s'adoptà la decisió de què l'anguila i el peix serra, la pesca excessiva dels quals amenaça amb fer-los desaparèixer, queden davall protecció de la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITIES). A més l'anguila acaba de ser objecte d'un pla de protecció acordat pels ministres europeus d'Agricultura, Pesca i Ramaderia. La protecció de l'anguila es va retardar 18 mesos, el que suposa que el proper 13 de març de 2009 s'iniciaran les mesures de control de la comercialització d'esta espècie amenaçada.
Per este motiu volem saber quin és el posicionament del Consell i de l'equip de govern de Catarroja (PP-UV) i si té pensat algun tipus de mesura per a compatibilitzar la protecció de l'espècie amb la conservació de la nostra cultura culinària".