dijous, 11 de desembre del 2008

PP i UV permeten que Nou Mil·lenni siga un millor negoci per a Llanera

L'equip de govern del PP i UV donaran, este pròxim dilluns a les 9 del matí i durant la celebració d'un ple extraordinari, un pas més perquè Llanera i l'IVVSA, és a dir, l'empresa mixta IMPROVA, augmente proporcionalment un 16% més el sòl que els pertoca urbanitzar en el PAI del Nou Mil·lenni.
Si en l'aprovació del ple celebrat en gener del 2006, a l'agent l'urbanitzador li corresponien uns 700.000 metres quadrats de sol urbanitzable, ara es veurà augmentada en un 16% eixa quantitat, en detriment, és clar, de la resta de propietaris.
Tant l'alcalde de Catarroja, Francisco Chirivella, com la secretària de l'Ajuntament han confirmat en la comissió informativa celebrada este dijous que, tot i que l'edificabilitat no es pot variar (això suposaria modificar la proposta juridicoeconòmica), sí que canvia el sòl per a l'urbanitzador que augmenta considerablement i, consegüentment, els seus beneficis futurs.
El PP i UV argumenten este canvi en la imposició que la Comissió Territorial d'Urbanisme (CTU) va realitzar al projecte en la seua aprovació definitiva. Aprovació a la qual el Bloc va imposar un recurs d'alçada que, per cert, encara no se'ns ha contestat. Entre les imposicions del govern valencià està la necessitat de construir un desdoble de la V-31 (pista de Silla), per poder convertir la cv-400 en una via urbana, així com la construcció en la nova zona d'expansió de les infraestructures necessàries perquè hi puga arribar el tramvia. Totes aquestes imposicions impliquen una major despesa per a l'agent urbanitzador i, en compensació, se'ls atribueix un augment del sòl urbanitzable però no de l'edificabilitat, del sostre, per dir-ho d'alguna manera.
En conclusió, tot i l'augement de les despeses que haurà de tindre l'urbanitzador, la contrapartida garateix que Llanera puga guanyar molt més diners del PAI del Nou Mil·lenni i salvar, així, la seua delicada situació.
Una vegada més a l'actual equip de govern li preocupen més els interessos privats i particulars que els generals, els de tots els ciutadans catarrogins. El Bloc demana sentit comú a l'actual equip de govern i que reculen en les intensions desmesurades d'expandir el municipi. Entenem que l'actual situació de crisi econòmica, derivada especialment pel boom urbanístic, dur endavant un projecte urbanístic d'estes característiques suposa un autèntic suïcidi que haurà d'assumir tota la població. El Bloc, per tant, seguirà defensant, on faça falta, una política de creixement sostenible, sensata, que vaja en la línia de la voluntat popular i en benefici de les butxaques de tots i no d'uns quans especuladors.