dijous, 30 d’abril del 2009

El Bloc crida a la participació en la manifestació de l'1 de maig

El Bloc davant la greu situació de crisi econòmica i social vol instar a la seua militància a que acodisca a les manifestacions que convoquen els sindicats majoritaris del País Valencià ja que aquesta crisi ha afectat especialment els treballadors i treballadores valencians i els nostres sectors productius tradicionals. De fet el nostre país ha tingut el menor increment en el PIB de tot l'estat espanyol en 2008 (un 0,5% d'increment mentre que la mitjana espanyola ha estat del 1,2% i en la UE-27 és del 0,9%). En l'aspecte salarial tampoc les dades són positives donat que el nostre país camina a la cua en poder adquisitiu (el dècim tercer lloc) Concretament en termes de mitjana, els treballadors i treballadores valencianes cobren 10.665 euros a l'any menys que els del País Basc, 3.632 euros menys que els de la Unió Europea dels 27, i 2.552 euros menys que la mitjana espanyola.
Els actes organitzats per al 1er de Maig se centren en manifestacions i actes festius de llarg a llarg de tot el País Valencià.
- A València la manifestació s'inicia a les 11.30 hores des de la Plaça de San Agustí, (els militants del Bloc que hi vullguen assistir es trobaran a les 11 a la porta de l'Església de Sant Agustí),
-A Alacant a les 11.30 hores des de les Escalinates de l'Institut Jorge Juan (els militants del Bloc que hi vullguen assistir es trobaran a les 11 a la porta de l'institut).
-A Castelló, la marxa parteix des de la Plaça de la Independència- El Fanal a les 11.30 hores (els militants del Bloc que hi vullguen assistir es trobaran a les 11 a la plaça)
- Elx inicia la seua marxa a les 10.00 des de la Plaça de Barcelona(els militants del Bloc que hi vullguen assistir es trobaran a les 9,30 a la plaça)
-finalment Alcoi inicia en el Passeig de l'Albereda a la 11.30h (els militants del Bloc que hi vullguen assistir es trobaran a les 11 al principi del passeig).