dijous, 14 de maig del 2009

Sopar premis a l'ús social del valencià


La tercera edició dels Premis Josep Chulvi Puchalt al foment de l’ús del valencià ja té guanyadors. La comissió dels premis ha acordat per unanimitat concedir els guardons a Pepa Garzón i Manolo Chilet, David Reig i Perifèric Edicions.

Pepa Garzón i Manolo Chilet són la banda sonora de les festes de Catarroja. Les seues interpretacions de gèneres com l’albada o el cant d’estil han estat i estan presents a totes les manifestacions lúdiques i festives del poble des de fa tres dècades. Ells són els responsables de donar a conéixer un gènere tan nostre com les albades, per la qual cosa han esdevingut un símbol en la reivindicació i el manteniment del folklore popular.

David Reig Delhom ha estat guardonat per la seua tasca de recuperació de la tradició musical valenciana, materialitzada, entre altres projectes, en la recent publicació de l’obra “Canta, toca i balla que el món encara no s’acaba”. Reig, a més, treballa molt directament en aquesta recuperació des del seu treball a l’Institut Sanchis Guarner de Silla.

Perifèric Edicions ha rebut el guardó per la seua trajectòria editorial i de suport als autors que s’expressen en la nostra llengua. Perifèric Edicions va nàixer a Catarroja l’any 2004 i té obertes diverses col•leccions de novel•la, poesia, teatre i investigació. A més, ha fet més estreta la seua vinculació amb el nostre poble gràcies a la seua col•laboració amb els Premis Vila de Catarroja.

La comissió d’aquests premis ha estat integrada en aquesta tercera edició per Pasqual Alapont, Xavier Bellot, Núria Blanch, Juan Fernando Chulvi, Josep Domingo i Martí Raga. L’acte de lliurament tindrà lloc en un sopar a les instal•lacions de Florida Centre de Formació el proper divendres 15 de maig.
L’acte serà clausurat per Enric Nomdedéu, regidor del Bloc a Castelló de la Plana i candidat del Bloc al Parlament Europeu en les eleccions del proper 7 de juny.

Els guardons es lliuraran demà divendres 15 de maig de 2009, en un acte públic que se celebrarà al restaurant de Florida Centre de Formació. Els tiquets ja estan a la venda al preu de 25 euros. Es pot fer la reserva enviant un correu electrònic a