diumenge, 19 de juliol del 2009

El nou sistema de finançament

PP i PSOE assumeixen un nou sistema de finançament que deixa els valencians a la cua de l'estat espanyol, una vegada més.
Per al BLOC, l’actual govern de Camps no ha sabut negociar adequadament i posar damunt la taula les necessitats del nostre país. El PP valencià sembla estar més preocupat per assumir el posicionament estatal del PP de Mariano Rajoy i d’aprofitar esta ocasió per a una nova campanya victimista (i potser anticatalanista) que de defensar els interessos dels valencians. Ara, s’afegeixen a la demanda de 2.400 milions anuals (que ja va estar feta pel Bloc en base a les dades fiscals) quan fins fa un any només en reclamaven 500.

Al mateix temps, tampoc sembla que el PSOE valencià d’Alarte haja aprofitat l’oportunitat per mostrar la seua independència de Madrid, al beneir el sistema, sense cap qüestionament.
Es calcula que el País Valencià rebrà 1.300 milions d’€ més anuals amb el nou sistema. Només pel que fa al deute sanitari ja necessitem eixa quantitat per aconseguir una despesa per habitant igual a la mitjana espanyola. Si li afegim altres conceptes, com ara els de la població dependent (atenció!: només la reconeguda), arribarem a la conclusió que no es rescabalarà mai el deute històric, inclosos els diners perdonats a Aznar per Zaplana.

2 comentaris:

Toni ha dit...

Malauradament això la societat valenciana en la seua majoria no ho veu, només estan encegats amb Zapatero.
Per altra Jesús volia preguntar-te com podria posar-me en contacte amb tu o amb la seu local del Bloc a Catarroja per si algun dia tinc un dubte o algun suggeriment pel bé del poble. Gràcies avançades.

Basset ha dit...

Me n'alegre molt de vore que al menys alguns del Bloc esteu denunciant la vergonya del nou finançament, encara que millora una miqueta la situació d'altres presupostos anteriors, encara estem molt lluny de rebre una financició justa.

Allò que em crida l'atenció de tot este assumpte és que encara n'hi ha gent que s'atreveix a dir que clar, que és normal, que els valencians hem de rebre menys financiació per a ser solidaris amb les altres comunitats autonomes més pobres (!) Mes pobres! Els pobres som nosaltres que son una de les comunitats que més aporta a l'estat i de les que menys rep a canvi. Tenim una renta per càpita per sota de la mitjana espanyola i tenim uns servicis públics que són una autèntica vergonya, només cal passar-se un dia per un dels nostres hospitals per a vore com se troben els servicis d'urgencia o les llistes d'espera a la sanitat, per no parlar dels col·legis en barracons.
Mentre que a altres comunitats autonomes (com l'andalusa, per exemple) se permeten el luxe de complementar els subsidis d'atur que paga el govern central perquè ja no saben en què gastar-se tants diners que reben de la financiació.
I tot això al remat repercuteix també en la generació de riquesa perque totes eixes comunitats autonomes que estan rebent molts més diners dels que paguen a l'estat, estan utilitzant eixos diners dels nostres impostos per a generar riquesa i crear empreses que fan que les diferències siguen cada vegada més grans.

No n'hi ha dret, a vore quan tenim un govern fort a la Generalitat Valenciana que reivindique el deute històric del País Valencià com han fet altres comunitats autonomes, sense complexos, que no li devem res a ningú, que som el que som gràcies al nostre esforç. Ja està bé