divendres, 4 de setembre del 2009

Nou curs, vells problemes

El curs escolar en primària i secundària està a punt de començar. La situació de l'escola pública a Catarroja és ben coneguda per tots. Els darrers dies hem pogut saber que finalment el col·legi Joan XXIII sembla que estarà obert el primer dia de classe, és a dir el dia 8 de setembre, però nosaltres ens preguntem. amb quines condicions?

El BLOC de Catarroja ha exigit a l'ajuntament de Catarroja i a la Conselleria d'educació que estiga tot preparat i en perfectes condicions perquè l'alumnat del Joan XXIII puga rebre les classes amb total normalita, tot fa indicar que això no serà així. El BLOC entén que després de 30 anys d'espera i de nombroses denúncies, ja toca que el barri de les barraques tinga el col·legi digne que es mereix. No hi ha cap tipus d'excuses Sr. Chirivella!


Mentrestant el BLOC ha pogut saber que els barracons que deixa el Joan XXIII seran desmontats, finalment, i no acolliran l'alumnat del Jaume I com es pensava. Tot fa indicar que, de moment, haurem d'esperar per a tindre un col·legi del secanet amb condicions dignes. Segons la regidora d'educació, en els barracons no cap tot l'alumnatdel centre...


A més a més, si seguim en el panorama, tenim un centre que necessita una ampliació urgent, el Bertomeu Llorens, i dos centres públics més, juntets i en barracons, el número 5 i el 6, així com un institut que indignat per la política privatitzadora de l'actual equip de govern, ha emés un comunicat on la comunitat educativa afirma que és lamentable que Catarroja tinga l'oferta pública que té en l'actualitat.


Hui per hui podem dir que no hi ha cap poble que amb 27.000 habitants sols tinga un IES públic. Des del BLOC ja venim exigint des de fa temps un nou IES però en l'actual sòl urbanitzable no tenim cap previsió per al número 2.

Esta és l'educació pública que volem?


Per una escola pública de qualitat i en valencià


Salut




1 comentari:

David ha dit...

És una vergonya la situació de l’educació a Catarroja per culpa del PP, sols inverteix en educació per afavorir als interessos privats dels seus amics destinant com sempre els diners dels nostres impostos a un col•legi privat en lloc de destinar-los a fer nous col•legis públics i un nou institut. I mentrestant els xiquets anant a escola en barracons. Estaria bé investigar de qui són les empreses que gestionen els barracons, segur d’alguns amics seus que s’estan forrant gràcies la precària situació en la que els nostres xiquets estudien. No tenen vergonya ni la coneixen.