dijous, 11 de febrer del 2010

Posicionament del Bloc sobre la proposta de posar-li el nom de Francisco Chirivella al Teatre Auditori de Catarroja


Davant la proposta formulada per l’actual equip de govern de Catarroja (PP-UV), el Bloc de Catarroja manifesta el següent:

1- El Bloc vol reconèixer públicament la tasca que el Sr. Francisco Chirivella Peris ha realitzat com alcalde del nostre benvolgut poble. Un alcalde elegit, democràticament, que hem respectat i que seguirem respectant, tant personalment com políticament, tot i les discrepàncies ideològiques que separen el PP i el Bloc.

2- L’actual equip de govern ha realitzat una proposta totalment tancada, sense cap marge de negociació. Totalment incomprensible, segons el nostre parer, perquè les opcions per homenatjar la figura del Sr. Francisco Chirivella podrien haver sigut moltes i diverses, entre elles, la dedicatòria d’un carrer, d’una plaça, etcètera.

3- El Bloc de Catarroja sempre ha defensat i defensarà que els edificis públics reben els noms de ciutadans de Catarroja que hagen destacat en el seu àmbit professional, com així s’estableix a la majoria de ciutats i pobles de l’Estat espanyol. Afortunadament, el poble de Catarroja disposa de persones que han destacat en el món de la música, el teatre, els esports, l’educació i la cultura en general.

4- Posar el nom d’un edifici públic a un càrrec electe crea, segons el nostre parer, un precedent i pressuposa un greuge comparatiu amb la resta d’ alcaldes que ha tingut el nostre poble. Tots i totes, entenem, que han treballat dignament per la nostra ciutat amb esforç i dedicació, tot i les diferències ideològiques representades pels diferents partits polítics. Tots i totes, per tant, haurien de tindre el mateix reconeixement institucional per part del nostre consistori.

5- El Bloc de Catarroja entén que l’actual Teatre Auditori de Catarroja (TAC) disposa d’un nom comercial que s’ha projectat comarcalment, després d’haver oficialitat, públicament, la negativa l’actual equip de govern a que rebera el nom del músic i compositor catarrogí Salvador Chulià, tot i la recollida de signatures.

6- Des del Bloc entenem que, a hores d’ara, es mantenen els mateixos condicionants que varen fer possible la negativa de l’actual equip de govern a posar-li un nom a l’actual Teatre Auditori. Cal ser, per tant, conseqüent i coherent amb els nostres actes. Posar un nom en lloc d’altre suposa menysprear la tasca dels anterior candidats.

7- Entenem, per tant, que els edificis públics han de rebre noms de ciutadans del nostre poble que hagen destacat o que espiguen destacant notablement en la seua vessant professional. Els polítics, per tant, no haurien d’estar inclosos, tot i que entenem que poden ser reconeguts mitjançant qualsevol altra via institucional.

8- No obstant això, en la majoria dels casos s’ha d’apostar per la decisió més coherent i imparcial, deixant sense cap denominació els edificis emblemàtics, evitant així conflictes estèrils. Exemples ben evidents els trobem a ciutats la ciutat de València amb el Palau de la Música, el Palau de Congressos o l’IVAM, o a altres ciutats de la comarca, com ara; el TAMA (Teatre Auditori Municipal d’Aldaia), l’Auditori de Paiporta o l’Auditori de Torrent.

Per tot això, el Bloc de Catarroja vota en contra de la proposta presentada per l’actual equip de govern.

1 comentari:

David ha dit...

Chirivella era un mal alcalde i mala persona, no se mereix el nom de l'auditori, ni de d'un carrer ni de res.

Tots els que l'hem vist actuar als plens i permetre que els regidors del seu partit actuaren agresivament i sense respectar uns mínims d'educació ni ni res, ho sabem (tu mateixa has patit molts insults i crits dels regidors del PP).
No permitia al poble parlar ni fer preguntes als plens sabem que era un caradura i que no se mereix cap homenatge, era un personatge anti-democràtic, incult i poca vergonya.

A més a més va pactar amb MAL, fent que el pacte de govern entre el PSOE, el Bloc, EU i UV es trencara per a fer el Nou Mil·lenni, el qual serà la ruina del poble de Catarroja perque com no se podrà fer, haurem d'indemnitzar a Llanera i s'endeutarem fins a l'infinit i més enllà.

Un mal alcalde, un mal governant, segurament corrupte (no ho podem dir segur perque no tenim proves), en definitiva, no se mereix que se li recorde de cap manera ni que se li facen homenatges ni res de res.

Ho sent molt, però és així. No entenc a quin sant ve ara tant de rotllo, tan sols li volen fer un homenatge els del seu partit per a fer d'ell un martir i així poder traure rèdit electoral.