dijous, 1 de juliol del 2010

Resum ple ordinari del mes de juny

El ple ordinari del mes de juny, celebrat el dia de hui, 1 de juliol de 2010, no ha defraudat. Ha començat amb gran interés per escoltar les paraules de Francisco Chardí en el seu comiat. Aquestes es poden resumir en dues paraules; emotives i discretes, molt discretes. Chardí s'ha acomiadat de tothom amb llàgrimes als ulls però en cap moment ha dit el motiu pel qual ha decidit abandonar la política. El Bloc li ha expressat públicament que respectem la decisió que ha pres i agraïm el treball que ha fet per Catarroja, tot i que no compartim la línia política.
Pel que fa a la modificació de crèdit, el PP no ha volgut reconèixer que estan fent una política de cara a la galeria, amb improvisacions i incerteses importants, com ara les inversions previstes per ESERCA amb l'ampliació de capital que ara s'ha reduït. Sols EU ha decidit donar suport a la modificació de crèdit per la seua línia marcadament social. Parlen de política social quan malbaraten els diners públics amb campanyes de publicitat institucional o comprant publireportatges en diversos mitjans de comunicació.
La sorpresa de la nit l'hem tingut quan el PP i el PSOE han decidit retirar les seues mocions sobre carrers, places i parcs per a Antoni Cubillos, exalcalde de Catarroja. Segons l'alcaldessa, Cubillos sols vol una menció honorífica per a ell i per a Francisco Chirivella ( que passa amb Mª Àngels??? Podeu imaginar la careta que feia). Finalment s'ha deixat damunt de la taula. Les altres mocions han evidenciat la constant disputa entre el PP i el PSOE sobre finançament local i autonòmic. El Bloc ha exigit diners i sentit comú a totes les administracions, la de l'estat espanyol i la del País Valencià.

El Bloc no ha desaprofitat el plenari per a denunciar la política de malbaratament del PP amb despeses en màrqueting publicitari i la politització del BIM o Periòdic de Catarroja. També hem exigit que torne a funcionar l'Oficina de Promoció del Valencià (OPV) que des del mes de novembre està paralitzada. Hem donat suport al PSOE per a exigir la dimissió del cap de premsa de l'Ajuntament, que lluny de ser un professional sembla un regidor més del PP...

Us passe les preguntes que hem formulat al ple:

1- En els darrers mesos el Bloc de Catarroja ha denunciat en diverses ocasions que hi ha desperfectes en el mobiliari urbà que no es reparen. Cobra l’ajuntament de les assegurances?
2- Si és així, què es fa amb els diners que es cobren?
3- Pensa l’ajuntament reparar els desperfectes ocasionats pel temporal de vent del passat mes de gener, com ara la pèrgola de la Plaça Major?
4- És l’ajuntament de Catarroja, en última instància, el responsable de la neteja de les ribes del Barranc de Xiva?
5- Quants abonats té en l’actualitat el servei de catarroda?
6- Ens podrien explicar, amb tot tipus de detall, el que ha passat amb la piscina del poliesportiu?
7- Portem 9 mesos sense Oficina de Promoció del Valencià (OPV), fet que evidencia el pot interés que té l’actual equip de govern en fer cumplir la llei i promocionar la nostre principal senya d’identitat, la llengua. Quan pensen traure, de nou, la plaça de tècnic lingüístic perquè puga funcionar amb normalitat el servei?
8- Per a quan tindrem la nova piscina coberta?
9- Ha pagat l’ajuntament de catarroja alguna quantitat de diners per a participar en el premi de neteja viària? Quants ajuntament amb el nombre d’habitants com el nostre poble hi han participat?
10- Perquè consideren que és urgent gastar-se més de 75.000 euros del Plan E del 2010 per a instal·lae 3 panells electrònics d'informació municipal? No hi havia altres coses més urgents on invertir eixos diners?