divendres, 2 de juliol del 2010

El Bloc de Catarroja denuncia la paralització de l'Oficina de Promoció del Valencià

El Bloc de Catarroja va exigir en el ple ordinari del mes de juny la posada en funcionament de l'Oficina de Promoció del Valencià, una oficina que porta 9 mesos paralitzada perquè el PP i UV es neguen a reemplaçar la plaça que va deixar vacant l'anterior tècnic Lingüística.
Sens dubte, com vam afirmar en el ple, es tracta d'una falta d'interés alarmant de l'actal equip de govern envers la llengua dels valencians. Les traduccions de les actes com us podeu imaginar són per a publicar un llibre... Per desgràcia, al nostre ajuntament estem massa acostumats a veure barbaritats com la de Pista de Cadira per Pista de Silla, Això per ESO (Educació Secundària Obligatòria) o IR (Izquierda Republicana) traduït per Anar... Què passaria si aquestes errades foren en l'altra llengua oficial, l'espanyol?
El Bloc, una vegada més exigeix el compliment de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, així com del Reglament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament i anirem on faça falta per denunciar aquest atac contra la nostra identitat com a valencians i valencianes. El primer que anem a fer es posar, de nou, una reclamació davant el síndic de greuges i ens negarem a aprovar les actes que continguen faltes d'ortografia en la nostra llengua.