dilluns, 25 d’octubre de 2010

Ple ordinari del mes de setembre

Després de quasi tres mesos sense convocar un ple ordinari, en el dia d'ahir es va celebrar el ple ordinari del mes de setembre. En este ple el Bloc va manifestar que les ordenances electoralistes del PP per a repartir diners "sense trellat" són una còpia de la política de ZP a l'estat espanyol. El Bloc considera que l'ajuntament de Catarroja ha d'ajudar a les famílies però han d'haver uns criteris racionals i discriminadors per renda. Una vegada es publiquen le ordenances, el Bloc presentarà al·legacions amb la finalitat que estes ajudes siguen més socials i menys electoralistes. Soledad ramón ho té clar, el seu seient li pot costar a l'ajuntament de Catarroja més d'un milió d'euros, una quantitat importantíssima de diners públics que hauran d'explicar d'on trauen, tot tenint en compte que també han anunciat una rebaixada del 5% en l'IBI.
PP rebutja les dues mocions presentades pel Bloc sobre els retalls en educació i les ajudes a les bandes de música del poble. El Bloc diu NO al cementeri nuclear de Zarra.
Us adjuntem les preguntes que li vam formular en el dia d'ahir a la sra. alcaldessa, Soledad Ramón.

1.-Actualment el CEIP número 5 i 6 comparteixen instal·lacions i infraestructures. Quan es constituirà definitivament el CEIP número 6? Ja existeix algun projecte? Quan està prevista la seua construcció? Ha fet alguna gestió l’ajuntament de Catarroja perquè el centre número 5 dispose d’un mestre més de suport?

2.- Quines mesures s’han pres des de l’Ajuntament de Catarroja contra l’empresa UTE que gestiona les instal·lacions esportives arran dels desperfectes de la piscina municipal i els informes que van emetre els tècnics municipals?

3.- Ens poden explicar per quin motius els serveis municipals han realitzats treballs en una empresa privada, concretament en una notaria de Catarroja? Això vol dir que qualsevol persona pot demanar estos serveis?

4.- Disposa l’ajuntament de Catarroja d’una base de dades meteorològiques? Si és que sí, qui les gestiona? On es troba l’estació?

5.- Ha rebut alguna tipus d’ajuda en els darrers anys la filà “Els llauradors”? Si és que sí, han arribat a justificar algun tipus de despesa a l’Ajuntament sobre els activitats que han realitzat?

6-. Amb quin criteri, l’alcaldessa de Catarroja, porta tres mesos sense convocar un ple ordinari? Quin són els motius extraordinaris que ho han motivat?

7.- Què ha fet l’ajuntament de Catarroja amb els diners que ja hauria d’haver cobrat de l’assegurança municipal relatius als desperfectes de la via pública i els de la Plaça major, especialment durant el temporal de vent que va tindre lloc en el mes de gener?

8- En els pressupostos del 2010, hi havia destinada una partida pressupostària per a reposar fanals i millorar la il·luminació del casc urbà i de la zona del polígon industrial? Què s’ha fet amb eixa partida? Quan pensen millorar la il·luminació d’una de les principals arteries de Catarroja, el Camí Reial?

9.- Quants diners han costat a l’erari públic els panells d’informació situats al nostre municipi? Qui ho gestiona?

10- Per quin motiu, la nostra llengua, la llengua dels valencians, no té garantida una presència mínima en la programació del TAC?

11.- Quan està previst que construisca l’empresa UTE que gestiona les instal·lacions esportives, la piscina coberta?

12.- Per quin motiu l’EPA de Catarroja no oferta tots els nivells de la Junta Qualificadora de coneixements del Valencià? Saben vostés que estan incomplint un conveni signat amb la Conselleria d’Educació?

13.- Qui controla la correcta gestió dels serveis prestats per l’empresa Sufi?

14.- Davant l’existència d’un problema, pot qualsevol ciutadà de Catarroja parlar amb el cap de la policia?

15.- L’exalcalde de Catarroja, Francisco Chirivella, va dir públicament que els grups de l’oposició tindríem habilitats un espais per a poder dur endavant la nostra gestió política abans que acabara la legislatura? Pensa complir la Sra. alcaldessa la paraula del seu predecessor?

16.- Qui és l’encarregat de la biblioteca Pública Municipal durant les nits que està oberta? Es tracta d’un funcionari o d’un treballador en pràctiques?

17.- S’ha reunit o es reunirà, pròximament, amb l’alcalde d’Albal per a solucionar els problemes del camí de les corregudes i de les aigües pluvials?