dissabte, 11 de juny del 2011

Discurs d'investidura

Sra. Alcaldessa, regidors i regidores, ciutadans i ciutadanes del poble de Catarroja. Bon dia.

En primer lloc, en nom propi i en representació del Bloc-Compromís per Catarroja, vull donar l’enhorabona a l’alcaldessa, Soledad Ramón i al PP de Catarroja per la victòria electoral aconseguida el passat 22 de maig. Així mateix, també voldria felicitar la resta de partits polítics que han aconseguit representació al nostre consistori; PSOE i EU. I com no, voldria agrair, públicament i de manera molt especial, als nombrosos ciutadans i ciutadanes del nostre poble que ens han donat suport i que han fet possible que el Bloc i la Coalició Compromís hagen tingut els millors resultats de la nostra història.
El poble de Catarroja, però sobretot la llei d’Hondt, ha volgut que el PP tinga majoria absoluta al nostre poble. La majoria real amb regidors però no amb vots, senyora alcaldessa, no li atorga un xec en blanc per a gestionar el nostre poble sense comptar amb l’oposició i sense comptar amb els partits que representem la voluntat de quasi 7.000 ciutadans i ciutadanes que han decidit no votar al PP. La seua obligació és governar per a tots i totes, atendre la necessitat dels veïns i no fer allò que vulgarment anomenem en política “passar el rodillo”.
És per això que des del Bloc-Compromís anunciem en el dia de hui que anem a fer una oposició dura i contundent (com ho hem fet des que tenim representació) però al mateix temps una oposició constructiva i respectuosa, amb les idees ben clares i amb ganes, moltes ganes de treballar.
Molts són els reptes que des del Bloc-Compromís per Catarroja tenim per al nostre poble. Reptes que passen per millorar, entre d’altres coses i de manera urgent l’educació al nostre poble. Perquè estem farts d’haver de portar els nostres xiquets i xiquetes a barracons, estem farts de tindre centres sense les condicions mínimes de seguretat i sense el personal docent necessari. És per això que des d’aquesta tribuna anunciem que en el primer ple ordinari de la legislatura presentarem una moció per a exigir a la Conselleria d’Educació que el CEIP Número 6 tinga, d’una vegada per totes, una identitat pròpia, un codi de centre i un equip directiu. Volem que l’educació pública, gratuïta, laica i en valencià siga una realitat a Catarroja i a tot el País Valencià. Senyora alcaldessa, si esta és la seua voluntat, ens tindrà al seu costat, si no és així, no es preocupe, que nosaltres anirem on faça falta per a reivindicar els drets dels ciutadans i de les ciutadanes del nostre poble.
I mentre la Conselleria no complisca amb la seua obligació que l’Ajuntament actue. I els demanaria que no posaren com a excusa la situació econòmica perquè diners, senyora alcaldessa, hi ha per allò que vostés volen i consideren oportú.
Si l’Ajuntament de Catarroja pot contractar 2 assessores per a la regidoria de festes ¿per què no podem ajudar als centres docents i contractar, si és necessari, personal docent de suport?
Coses com esta, senyora alcaldessa, són les que haurà d’explicar no sols a les persones que han dipositat la confiança en la seua persona sinó a tot els ciutadans i ciutadanes del nostre poble.
Així mateix, exigim des de hui un pacte de regeneració democràtica, una regeneració que garantisca la pluralitat, i la igualtat de drets, una major transparència en el control de govern, que la sra. Alcaldessa conteste les preguntes de l’oposició i que els mitjans públics siguen la plataforma per a expressar-se amb llibertat. Els grups polítics i les associacions del nostre poble volem participar, expressar lliurement les nostres opinions als mitjans de comunicació catarrogins. Volem que El periòdic de Catarroja es convertisca, d’una vegada per totes, en un mitjà plural i no en un pamflet del PP pagat amb els diners de tots i totes.
A més, ens tindrà al seu costat quan vulga garantir una societat més igualitària i justa, i quan pose tots els mitjans possibles perquè Catarroja siga un poble generador de riquesa. Ens tindrà al seu costat en la defensa de les persones que més necessitats estan passant. Però no donant almoines de manera discrecional, sinó ajudant a qui realment ho necessite i, sobretot, creant riquesa i treball. Repartir diners, a tort i a dret, a cabassos, sense discriminació, com vosté ha fet abans d’eleccions, no és governar amb austeritat sinó que és una irresponsabilitat.
El PP també tindrà al seu costat si aposta per la defensa del nostre patrimoni, de l’horta, de l’Albufera, de la nostra cultura. Si dóna suport a les nostres bandes de música, el xicotet comerciant, al mercat, als joves, a l’esport de base i si aposta per la defensa de la nostra llengua.
Volem que Catarroja continue parlant valencià perquè és la llengua dels nostres pares, dels nostres iaios,.. d’Ausiàs March, de Joanot Martorell, de sant Vicent Ferrer i de moltíssims escriptores i escriptores catarrogins que han decidit escriure, i molt bé, per cert, en la nostra llengua mare. Apostem per una societat bilingüe on el valencià siga una llengua oficial i no la llengua que alguns del partit popular s’avergonyixen de parlar en públic, com l’alcaldessa de Torrent. Es per això, que des d’ací exigim a vosté i al seu partit que pose en marxa el servei de normalització lingüística de l’Ajuntament, i que des de hui mateix es pose a treballar per a organitzar l’any 2012 la trobada d’escoles en valencià al nostre poble. El Bloc-Compromís per Catarroja diu Sí al valencià, sí a les línies en valencià, sí a la nostra identitat com a poble. Diuen que qui perd la seua identitat perd els seus arrels i nosaltres volem seguir sent catarrogins i valencians.
Des d’ara mateix ens posem a la disposició dels veïns i veïnes de Catarroja per a ser l’altaveu de les seues queixes i propostes. No sols ací, sinó també a les Corts Valencianes i a la Diputació de València. Anna i jo, ens comprometem ara i ací a traslladar la veu del carrer al ple de l’Ajuntament per a fer de Catarroja, entre tots i totes, un poble millor que mire al futur amb optimisme.
Moltes gràcies.