dijous, 7 de juliol del 2011

Educació pública de qualitat?

El Bloc-Compromís per Catarroja va estar ahir present en el Consell Escolar Municipal. Una vegada més hem pogut constatar com l'educació a Catarroja no interessa massa a l'actual equip de govern. Enguany ens hem vist abocats a augmentar les aules de 3 anys per assumir les 376 sol·licituds de places, quan sols en disposàvem de 350. La nova unitat s'ha habilitat al CEIP número 5 (vila romana). 8o alumnes no han demanat plaça, es desconeix si no viuen a Catarroja, si van a la privada o si finalment demanarn matricular-se a setembre... Tot i això, haurem d'esperar a setembre perquè ara sols tenim 4 vacants en PIL i 4 més en PIP per a 3 anys, al CEIP número 6. Un centre que està en barracons, que no té autonomia i que encara depén administrativament del número 5. Nosaltres ho hem denunciat, una vegada més.


Pel que fa a secundària, han confirmat plaça per a 1r d'ESO, a l'IES Berenguer Dalmau, 73 alumnes, 7 en PIP i 66 en PEV. Cal ressenyar l'augment considerable de les sol·licituds per al PEV, programa de ensenyament en valencià, endetriment del programa d'Incorporació Progressiva (PIP). Haurem de veure si els xiquets que ho demanen tenen garantida la línia en valencià.


El Bloc-Compromís, una vegada més va defensar la celebració de les trobades d'escoles en valencià, va demanar al sr. regidor d'educació David Nacher que s'incloguera el centre del SERVEF al Consell Escolar Municiapl, així com l'oferta educativa que s'imparteix.


23 famílies de Catarroja no han escolaritzat els seus fills en cap de les tres propostes que havien presentat. Alguns famílies continuen tenint els fills repartits en diferents centres. No es descarta que la ràtio en infantil puga arribar a 28 alumnes en alguns centres, tot i l'oposició del professorat que considera indigne impartir classe en estes condicions.