divendres, 29 de juny del 2012

Precs i preguntes formulades en el ple del mes de juny


Precs  i preguntes que realitza el portaveu  Jesús Monzó en nom del grup municipal Bloc-Compromís en el ple ordinari de data 28 de juny de 2012.

Preguntes:

1. Ens podrien explicar quins són els criteris que utilitza l’actual equip de govern per concedir les beques de menjadors als centres concertats? Quantes beques va concedir l’ajuntament a estos centres el passat curs escolar?
2.  Fa aproximadament uns 10 dies un ciutadà de Catarroja va advertir a un policia local  que al Parc de Paluzié havien robat una aixeta i que eixia l’aigua sense cap tipus de control. El mateix ciutadà m’ha tornat a advertir en el dia de hui que la situació, 10 dies després, continua exactament igual. Ens podrien explicar de qui és responsabilitat aquesta deixadesa i per què no s’ha actuat amb diligència?
3. L’asfalt d’alguns carrers de Catarroja presenten un estat lamentable i observem que passen els mesos i no s’actua sobre ells, tot i que en alguns casos l’empresa ESERCA tenia previst actuar sobre ells? Per quin motiu tarden tant en actuar?
4.- Per quin motiu gran part de la mitjanera de la ronda nord no disposa de vegetació? Tant costa plantar alguna planteta que li done una miqueta de verd a tant d’asfalt?
5.- Al regidor encarregat de l’enllumenat públic, volem preguntar-li si es controla d’alguna manera l’empresa que fa el manteniment dels fanals. Ho diem perquè hi ha lluminàries que estan foses des de fa diversos dies amb carrers mig a fosques, com ara el carrer Tribunal de les Aigües, i no es reposen. Sap vosté el motiu?

Precs:

1. La situació econòmica actual provoca que el principi de cur escolar supose un entrebanc per a moltes famílies que amb els ingressos que tenen no poden fer front a la compra de nous llibres per als seus fills i filles. Des del consistori podem fer que l’entrada del pròxim curs tinga un impacte menor sobre les famílies que compten amb menys recursos econòmics. Per aquest motiu preguem a l’actual equip de govern que establesca un programa per a la creació d’un banc de llibres solidaris i que reclame dels col·legis de la localitat, de la seua direcció, claustre de professors, AMPES i alumnes, la col·laboració per poder articular esta xarxa solidària.
2. La mateixa situació econòmica i la paralització del PAI Nou Mil·lenni també està fent que molts horts de Catarroja, així com solars de propietat municipal  estiguen abandonades i descuidats. Des de Compromís preguem a l’actual equip de govern que elabore un protocol d’actuació encaminat a utilitzar com a horts urbans ecològics els solars que són propietat municipal i no  vagen a ser emprats en un període raonable de temps.
3.- Així mateix, des del grup Compromís preguem a l’actual equip de govern que felicite públicament a l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja perquè ha aconseguit que tot l’alumnat que s’ha presentat a les PAU haja aprovat, fet que demostra, una vegada més, que tot i els entrebancs que posa l’administració, és possible tindre centres d’educació pública i de qualitat al nostre poble.
4. – Vista la publicació una vegada acabat el curs de l’orde d’ajudes per als llibres i el fet que moltes famílies no s’assabentaran  en temps i forma. Preguem que l’Ajuntament de Catarroja pose tots els mitjans al seu abast per informar les famílies de la possibilitat de demanar aquesta ajuda i dels terminis establerts.