diumenge, 2 de setembre de 2012

El PP improvisa amb la cultura i els premis Vila de Catarroja

Compromís acusa al PP de Catarroja d'improvisar i dinamitar els premis Vila de Catarroja

Compromís ha exigit explicacions per escrit al Regidor de Cultura, David Nácher i a l'alcaldessa de Catarroja, Soledad Ramón, sobre els premis Vila de Catarroja. Considerem que l'ajuntament ha actuat de manera “descortés” amb els artistes i escriptors que, any rere any, han donat prestigi als premis de la localitat. La “delicadesa” del PP local ha estat tal que ni tan sols s'ha anunciat la decisió de l'equip de govern a la pàgina web de l'ajuntament.


Com a portaveu del grup de Compromís a l'ajuntament de Catarroja he demanat demanat a l'alcaldessa de la localitat, Soledad Ramón i al regidor de cultura, David Nácher, que expliquen als ciutadans quin ha estat el motiu pel qual han decidit, després de 33 anys, no convocar els premis Vila de Catarroja en l'edició d'aquest any. Segons Compromís, els premis tenien dotació econòmica per poder-se celebrar, a més el premi de Pintura està patrocinat íntegrament per la Fundació Antonia Mir que dóna l'import íntegre del premi, per tant, l'ajuntament, afirma Compromís, només havia de desemborsar el premi de les categories de poesia i narrativa juvenil. Davant aquesta decisió Compromís exigeix al PP de Catarroja que explique als ciutadans que s'ha fet amb les partides de promoció cultural i artística, tenint en compte a més que existeixen subvencions per a la promoció del valencià i una plaça d'assessora lingüística que no s'ha convocat, per la qual cosa existeix un superàvit en aquesta partida.

Amb aquesta decisió, la cultura de Catarroja passa per un dels moments més crítics, la falta de sensibilitat del PP de Catarroja fa possible que existeixi diners per a publicitat i comunicació social i que, en canvi la cultura sigui menyspreada. Compromís també recorda la desaparició de l'escola municipal de Teatre i el fet que la casa de la cultura no disposi de materials bàsics per poder realitzar activitats d'índole cultural com ara projectors