dijous, 10 d’agost de 2017

Dos anys de govern a Catarroja

El passat 13 de juny de 2017 es van complir els dos primers anys de la legislatura i del govern de Compromís a Catarroja.  Tots sabíem que no anava a ser fàcil però el temps ha deixat a cadascú al seu lloc. Hi ha qui s'ha dedicat a destruir, mentre que altres hem estat construint un nou model de poble, amb transparència i honradesa. 

Dia a dia he gestionat el meu facebook, el twitter, el meu correu electrònic, les xàrcies socials.  He volgut estar ben prop del meu poble, de la ciutadania en general.  He rebut propostes molt interessants i crítiques, la majoria d'elles, constructives. Durant el meu discurs d'investidura em vaig comprometre a governar per a totes i tots, sense exclusions, sense sectarismes. Poster era el que esperaven alguns i algunes però han hagut de tragar saliva, molta saliva, i fer sang negra... 

En aquests dos anys he hagut de superar, fins i tot, una qüestió de confiança però he tingut el suport de la meua família i del meu col·lectiu; Compromís, així com també de moltes persones anònimes de Catarroja que diàriament em donen suport i em trauen el somriure, em donen la valentia necessaria per seguir lluitant. Des d'ací vull donar-vos les gràcies de tot cor. Aquestes coses, sens dubte, són les que et permeten afrontar el futur amb optimisme, amb nous reptes, convençut que la política és la "ferramenta" per a canviar les coses, per a demostrar a la ciudadania que tothom no és igual, que es pot ser alcalde i humild, fer política de baix cap a dalt, escoltar a la gent sense fer "clientelisme".  

Mai no he pretés viure de la política ni perpetuar-me al poder. No tinc eixa necessitat, afortunadament. Res no em nuga i això em permet respirar amb llibertat, conscient que el dia que em canse, que la ciudadanía no em done el seu suport o, simplement, el dia que pense que ja no tinc res més a aportar per a Catarroja, me n'aniré. Tornaré a ser, aleshores, el que sempre he pretés ser; un ciutadà compromés, que estima el seu poble,  

Estic convençut que en aquests dos anys de govern a Catarroja, la majoria de la ciutadania haurà pogut constatar canvis importants. El treball conjunt de l'equip de govern (Compromís-PSOE) ha permés que el deute municipal passe de 13 milions d'euros als 8 milions de l'actualitat (2017). Aquesta gestió responsable ha permés que ara mateixa existisca una capacitat econòmica per a poder invertir en infraestructures viàries, instal·lacions esportives, clavegueram, camins rurals, carril bici,  serveis socials, educació, etc. Hem reivindicat, i ho seguirem fent, a totes les administraciones públiques, governe qui governe. Sembla, almenys, que ja hem aconseguit inversions per al carril bici fins al Port, l'ampliació del centre de salut, millores al Jaume I, i el suport de la diputació de València per a poder municipalizar i reobrir el Mundial 82, posar en marxa l'escola d'arts plàstiques i la casa de la joventut, entre d'altres coses. 

Per davant tenim el repte de generar riquesa mitjançant el suport als nous emprenedors, les xicotetes i mitjanes empreses. Hem apostat de valent per un turisme sostenible i de qualitat, amb la marca "Catarroja descoberta", un turisme que ha de fer de Catarroja un model de poble respectuós amb el medi ambient i amb els atractius de l'horta, la marjal, la vela latina, l'allipebre, la pesca artesanal, etc., que ens fa únics i diferents. Hem reduït considerablement l'atur (quasi en 1000 persones) i hem impulsat contractes programes i de reinserció laboral (joves, aturats llarga durada) amb la col·laboració del govern valencià. S'han parat desnonaments, s'ha signat conveni amb EGEVASA per evitar talls d'aigua a les famílies sense recursos. Hem augmentat el personal de serveis social per poder atendre les necessitats bàsiques de la ciudadania mitjançant els professionals adients. L'època dels xecs donats a mà des del despatx d'alcaldia s'ha acabat i amb ells el clientelisme. És una de les coses de les quals estic més orgullós perquè em sembla repudiable que determinades persones busquen perpetuar-se al poder amb els diners del altres, repartint almoïna i caritat, a canvi de vots.  Eixa és la política del poder, la vella política, la que cal combatre.

Ens queden dos anys de molt de treball per seguir canviant Catarroja. Ganes de treballar, il·lusió i valentia no ens van a faltar.

Gràcies!