dimecres, 3 de desembre del 2008

Ple ordinari mes de novembre

A les 9 del matí s'ha celebrat el ple ordinari del mes de novembre. Entre els punts de l'ordre del dia estava l'adjudicació definitiva de la concessió d'uns terrenys públic al centre Larrodé de Catarroja. A més, el PP i UV han aprovat donar permís perquè el centre puga hipotecar la concessió i així obtenir el crèdit necessari per a dur endavant l'obra. L'informe jurídic que havíem demanat els partits de l'oposició ha arribat un minut abans de prendre la decisió (una vegada més, l'alcalde de Catarroja obstaculitza la fiscalització dels partits de l'oposició).

El Bloc ha demanat que es fera constar en l'acta que es posen entrebancs als partits de l'oposició i que nosaltres demanem els informes perquè la llei ens ho permet i amb la finalitat de poder argumentar, si és el cas, el nostre vot. Des del Bloc pensem que els solars públics s'han de destinar a serveis i infraestructres públiques i més tenint en compte el dèficit en centres escolars de titularitat pública que té el municipi. No obstant això, no s'oposem a que empreses privades vulguen augmentar l'oferta educativa de la ciutat però entenem que la prioritat de l'ajuntament és garantir l'oferta pública sense cap cost i que tots els ciutadans que vulguen puguen anar a centres públic.

A més del nou centre educatiu de Larrodé, l'equip de govern ha aprovat, amb els vots en contra del BLOC, EU i PSOE, una modificació de crèdit on es passa diners d'unes partides a altres. En concret el PP i UV han decidir passar diners de benestar social i de l'auditori a les partides de telecomunicacions i policia. El Bloc considera que mentre els serveis socials d'este poble no estiguen garantits no acceptem cap modificació de crèdit, i menys encara si no está justificada.

El ple també ha rebutjat tres mocions que ha presentat EU, una d'elles era idèntica a la que va presentar el Bloc l'any 2000, quan governava el PP amb l'API d'Antoni Cubillos, sobre contaminació lumínica i que consistia a fer un seguiment i anar substituint les luminàries que provoquen contaminació i que no permeten que puguam veure la Via Lactea.
Els partits de l'oposició; Bloc, EU i PSOE també han donat suport a la moció en què es demanava l'adhesió de l'Ajuntament a la Plataforma per l'Ensenyament Públic, manifest que ha sigut el lema de la manifestació del passat 29 de novembre a València. La darrera moció presentada per EU demanava, entre d'altres coses, que l'Ajuntament comprara les vivendes d'aquelles persones que no poden pagar la seua hipoteca per l'actual crisi econòmica i que després l'ajuntament les llogue (suposem que amb opció de compra). Esta proposta no ha rebut l'adhesió de cap partit polític perquè, segons ha argumentat el Bloc, suposa un cost inviable per a un ajuntament i després perquè nosaltres estem d'acord en crear una borsa de vivendes de lloguer però no en comprar les vivendes a persones i "promotors" que s'han forrat a consta de l'especulació dels darrers anys.
El ple ha estat intens i amb diverses amonestacions, de fet, tamt Wilson Ferrús com Rosa pérez han estat a punt de ser expulsat del plenari per rebre dos amonestacions de l'alcalde. Una vegada més, una situació lamentable i digna de ser televisada.
Salut

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sigues així Monzó, no faces com el PP, tots sabem que una veritat a mitges també es una mitja mentida.
Es de veres que Chirivella ha fet dos amonestacions a Ferrús, però eren degudes a la palla mental que s'ha fet el mateix Chirivella amb una moció i no deixava ocasió de defendres a Ferrús, al remat Chirivella ha reculat i ha demanat disculpes a Ferrús, doncs aquet últim tenía raó, i posteriorment li ha llevat una de les amonestacions.
Si vols contar el que ha ocorregut, conta-ho bé. Doncs les disculpes de l'actual alcalde a Ferrús també hagueren segut gravades en video

Jesús Monzó ha dit...

Estimat Catarroja Descoberta!

En primer lloc, dir-te que jo no faig un diari de sessions sinó una mena de resum personal del que va passar en el ple des de la perspectiva del BLOC, és clar i evident. Tampoc tinc la capacitat de poder escriure en unes línies el que es diu en un parell d'hores (admet les meues limitacions i les meues errades)
Amb tot, estic d'acord amb el teu matís o precisió però el que jo he volgut expressar és que, una vegada més, al Sr. Chirivella li perden els nervis. Si vas estar al ple, supose que sí per la precisió de tots els detalls, supose que no posaràs en dubte que l'alcalde va fer 4 amonestacions en pocs minuts, amb raó o sense raó... La meuea finalitat, no sé si és la votra, no és adoctrinar, ni molt menys fer judicis de valor. Si haguera expulsat a Ferrús o a Rosa o a mi mateix, després s'haguera pogut empenedir???

L'objectivitat, ja ho diuen en 1r de carrera de periodisme, no existeix, i, per tant, això del got mig ple, mig buit, doncs...

PD: Per cert, ni intente, ni vull semblar-me a Chirivella, per favor. Un poc de sentit comú i, especialment, d'autocrítica. Amb tot, si el que pretens és que em disculpe, doncs, demane disculpes públicament per dir una mentida o veritat a mitges