dimarts, 15 de desembre del 2009

El Bloc vota en contra dels pressupostos per al 2010

El Bloc de Catarroja ha votat en contra dels pressupostos que l'actual equip de govern (PP-UV) ha presentat per a l'exercici del 2010. En la nostra intervenció hem denunciat que es tracten d'uns pressupostos conservadors, sectaris, poc ambiciosos i allunyats de les necessitats reals del nostre poble.
El PP aposta per una sèrie de projectes i de mesures que no van en la línia política del Bloc de Catarroja i del nostre model de poble, tot i que hi ha inversions i projectes amb els quals estem totalmente d’acord, com ara: la reforma de la plaça del port, les inversions en enllumenat públic o les destinades a parcs i jardins o infraestructuras viàries.
Tot i que creix el deute públic en 2 milions d’euros, passant dels 18. 191. 560 euros previstos per a enguany als 20.191 560 euros de l'any que ve. El pressupost dels programes socials, però, sols creix un 8,23%, totalmente insuficient, segons el nostre parer, tenint en compte quina és la realitat actual de moltes famílies de Catarroja.
A més, el PP continua apostant per les beques a l’escolarització infantil de 0 a 3 anys. Unes beques que suponen per a l’erari públic uns 480.000 euros per al 2010. Si aquesta quantitat li sumem les quantitats d’anys enrere, ens trobem que l’ajuntament de Catarroja ja s’ha gastat quasi 1,5 milions d’euros en beques. Una política erràtica, al nostre entendre, i que ens està eixint molt cara. Amb eixos diners, el poble de Catarroja podria disposar d'una escoleta pública municipal que permetria a les famílies de Catarroja escolaritzar els seus fills de manera gratuïta, si així ho desitgen.
Per altra banda, el PP continua malbaratant els diners de tots amb càrrecs de confiança, dedicacions en exclusiva de regidors i assessors, sols, evidentment, de l'equip de govern. Quantitats importants de diners que es deixen d'invertir en altres àrees de benestar social, cultura, sanitat, etc.
Pel que fa a la promoció del valencià, el PP comtinua fent el ridícul i destinant una quantitat irrisòria, 51.594,02 euros dels més de 19 milions i mig del pressupot. Altres quantitats indignants són els 30.000 € per als ascensors de vivendes, els 18.000 per ajudes al transport universitari. Mentrestant els incompliment del govern valencià ens obliguen a pagar més de 2.000 € mensuals del lloguer del local del centre d'especialistats. Comentari idèntit ens mereixen els 77.000 € de comunicació social, és a dir, propaganda política.
En definitiva, uns pressupostos que evidencien la línia malbaratadora del PP de Catarroja, fets d'esquenes a la realitat del nostre poble i poc rigorosos, allunyats de les necessitats reals dels nostres ciutadans.

3 comentaris:

David ha dit...

Molt ben dit Jesús, espere que tothom s'entere de com està malbaratant els diners públics l'Ajuntament de Catarroja, diners que al remat són de tots els ciutadans que som els que paguem els impostos. No n'hi ha dret, ja està bé de prendre'ns el pèl.

Samaruc ha dit...

La teua intervenció també m'agradà molt, que conste. ;)

Jesús Monzó ha dit...

Gràcies Samaruc!