divendres, 9 de març del 2012

Compromís presenta propostes per al Pla d'Estalvi Energètic


Des de Compromís seguim en la nostra línia de treballar per Catarroja amb noves idees. El PP amb el seu atac indiscriminat contra nosaltres ens està donant, dia a dia, més força per a encoratjar-nos com l'alternativa política en este país. Una alternatina al malbaratament dels diners públics i la corrupció. Us passe una de les propostes que es debatrà en el pròxim ple ordinari del mes de març.

______________

Jesús Monzó Cubillos, portaveu del grup municipal Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Catarroja presenta la següent Proposta perquè siga inclosa en l’ordre del dia del proper ple ordinari

Exposició de motius:

L’actual equip de govern ha iniciat un Pla d’Estalvi Energètic amb la finalitat de controlar les despeses econòmiques que actualment ha de suportar el nostre ajuntament pel consum d’il·luminació, tant a les vies públiques com als edificis municipals. Des del Grup Municipal Bloc- Compromís sempre hem apostat per fer una oposició ferma i constructiva amb la idea de traslladar les inquietuds dels nostres ciutadans a l’actual equip de govern. És per això que des de fa temps hem insistit en la necessitat de reestructurar l’actual sistema d’estalvi energètic per poder així compaginar-lo amb la seguretat ciutadana, un tema que preocupa, i molt, als catarrogins i catarrogines.

Vist l’expedient i comprovat que hi ha zones del poble, especialment la zona de la perifèria on l’apagat ha sigut més contundent i excessiu (parc 8 de març, parc de les barraques , parc de les moreres, parc paluzie, a ronda nord), així com el polígon industrial. Vist, a més a més, que no s’estan reposant les columnes d’il·luminació en algunes avingudes importants, com ara la ronda nord, tot i que hi ha parts d’accidents efectuats per la policia local.

Per tot això, proposem els següents ACORDS:

A) Revisar la reducció d’il·luminació actual en la zona urbana, augmentant la il·luminació dels parcs i de les principals vies (Camí real, Ronda nord, Jaume I) amb la finalitat de garantir la seguretat dels vianants i dels vehicles. Major reducció de 12 a 5 de la matinada.

B) Revisar la reducció d’il·luminació actual en la zona industrial, augmentant la il·luminació del polígon industrial per seguretat dels treballadors i de les treballadores (passar d’una reducció d’un 66% actual a un 33%). Major reducció de 12 a 5 d ela matinada.

C) Fer un pla de substitució progressiva de la il·luminació actual ( de tot el municipi) per Leads o bombetes de baix consum, amb la consegüent petició de subvencions a les diverses administracions.

D) Dur un major control del manteniment de les columnes il·luminàries i exigir a l’empresa que té la concessió la immediata reposició dels fanals i no com passa actualment que hi ha columnes que duen anys sense substituir-se.