divendres, 5 de setembre del 2008

Presentació llibres de festes: sermó + míting polític

Si pensàvem que ho havíem vist tot a Catarroja estàvem molt equivocats. La presentació del libre de festes va tindre dos protagonistes; Bernabé (rector de l'església de Sant Miquel) i Francisco Chirivella, alcalde de Catarroja, presidint l'acte un quadre amb la imatge del PaPa. El que vàrem veure ahir va ser un acte "farragòs" i una mica "caspòs" on els interlocutors (especialment el presentador que no sabia ben bé si estava radiant un partit, fent un espot publicitari o una missa en honor a Sant Miquel)no acabaren de col·locar-se en la posada en escena preparada amb tot tipus de detall

Per a les persones no creients de Catarroja, així com per a la resta de persones que professen altre tipus de religió, sols té un nom; un acte inadequat i sectarista. Per als catòlics, el fet d'utilitzar l'altar per a fer un miting polític o limitar l'entrada sols a la gent que tenia una invitació (essent la casa de tots) tampoc ha d'haver estat un plat de bon gust.

Com no podia ser d'altra manera, hi vaig assistir amb respecte, com si haguera assistit a qualsevol acte religiós en representació del meu poble. Afortunadament en democràcia opinar és lliure i així li ho vaig expressar a la senyora regidora de cultura i festes, Mª Angels López Sargues.

Amb tot, he de dir i reconèixer que a excepció de la portada (de mal gust per al meu punt de vista) el llibre té un contingut extraordinari amb col·laboracions importants realitzades per Ramon Guillem (bibliotecari de Catarroja), Antoni López Quiles (cronista de Catarroja), Bernat López (veí del poble que fa un recorregut per la història de les festes majors), Francesc Rodrigo (professor de Florida Universitària), Jesús Figuerola de Perifèric Edicions i Nathalie Torres (tècnica lingüística de l'ajuntament i coordinadora dels premis Vila de Catarroja) que redacta un article, si més no, entranyable.

Salut

1 comentari:

Francesc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.